GDPR – Varstvo osebnih podatkov

 

Kakšne podatke zbiramo?

Primotehna d.o.o. zbira sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja:

  • ime in priimek,
  • naslov,
  • telefon in
  • naslov elektronske pošte.

Primotehna d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

Tehnični podatki:  za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Primotehna d.o.o. lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), Facebook in Google+. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca do 2 leti, potem postanejo neaktivni.

 

Kako pridobimo vaše osebne podatke?

Podatke pridobimo ko izvedete naročilo na spletni strani Trgovina.eCPP.si kot naročnik.

Ko nam posredujete vprašanja in z nami komunicirate preko naše elektronske pošte nam posredujejo podatke, za katere ste jim dovolili.

Privolitev v obdelavo osebnih podatkov lahko poda le posameznik, ki je dopolnil 16 let.

 

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta Trgovina.eCPP.si se uporabnik strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke, ki vas identificirajo (vaše ime, priimek, naslov, elektronski naslov) uporabimo za:

  • odgovore na vaša vprašanja,
  • izvedbo naročila.

Vaših podatkov ne posredujemo tretji osebi, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot mi. Prav tako vaših podatkov ne objavljamo na družbenih omrežjih. Morebitna objava osebnih podatkov na družbenih omrežjih zahteva vaše prehodno dovoljenje. Pridržujemo pa si pravico do razkritja vaših podatkov, če to od nas zahteva zakon ali kot odgovor na izvršljive vladne zahteve.

 

Rok hrambe

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročila in izstavitev računa.

Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

 

Pravice uporabnika

V skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo: Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico, da se pozanimate o svojih podatkih.

Na vašo zahtevo vas bomo v primernem roku obvestili o vrsti podatkov, ki jih o vas hranimo in o namenu shranjevanja.

Vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali bomo hranili 14 dni od zaključka naročila za potrebe poslovne komunikacije z vami.  Vaših podatkov ne zbiramo za potrebe pošiljanje e-novi, anket ipd.

 

Kako zagotavljamo varnost podatkov

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Primotehna d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko po zakonski dolžnosti posreduje, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani:

– družbam za informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku);

– pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Primotehna d.o.o.. pooblaščene osebe (zaposleni) z uporabniškim imenom in geslom.

 

Upravljavec osebnih podatkov

Primotehna d.o.o, Šentiljska cesta 49, 2000 Maribor. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite .